Помогни на екипа на KINETIK да възстанови своята база след пожар

На 14-ти април в производствената база на KINETIK Automotive избухна пожар и за най-голямо съжаление, цялата сграда изгоря до основи. Екипът ни организира дарителска кампания, целяща да набере средства за възстановяването на всичко, унищожено в пожара.

Кампания приключи официално на 10.08.2021, но възможността за дарения остава все още налична. Благодарим на всички дарители и партньори, които ни подкрепиха и ни помогнаха да сложим ново начало на нашия проект.

дарители

Както повечето хубави истории, нашата започна с една идея и въпроса “Защо не?”. През 2016 стартирахме с амбицията да създадем първият в света български, изцяло 3D принтиран електрически спортен автомобил. В представите ни, колата беше изключително вълнуваща за управление, високо индивидуализирана, с патентен софтуер и изцяло създадена от екипа ни в България.

Не е учудващо, че малцина вярваха, че изобщо подобна идея може да бъде реализирана в нашата родина и то от толкова млад колектив. Ние обаче доказахме противното и през 2019 година представихме Kinetik 07 - първият ни прототип на електромобил, съчетаващ в себе си не само заложените изисквания, но и много други функционалности.

Около година след това успяхме да реализираме и друга наша идея - електрически картинг - Model 27. Проектът беше изключително амбициозен, тъй като трябваше максимално да олекотим електрическото задвижване и да го поместим в ограниченото пространство. Благодарение на много усилена и прецизна работа, успяхме да се справим с предизвикателството. Проект като този със сигурност изведе уменията ни на следващо ниво и ни подготви за още по-амбициозни бъдещи цели.

По ирония на съдбата обаче на 14-ти април тази година, поради късо съединение, в производствената ни база избухна пожар. Въпреки усилията ни не успяхме да овладеем пламъците и цялата сграда, включително техниката и прототипът Kinetik 07 изгоряха до основи. За щастие нямаше сериозно пострадали, но щетите от инцидента бяха изключително големи.

Организираме дарителска кампания, която цели да набере средства за възстановяване на производствената ни база и закупуване на част от необходимата техника. По този начин тя ще даде шанс на един млад и амбициозен екип да продължи да гради бъдеще в България.

За нас това със сигурност не е краят, а по-скоро препятствие по пътя на развитието. Амбицията ни е по-силна от всякога и вярваме, че имаме потенциала да промени света на електрическите автомобили. Благодарим на всички, които ще изберат да ни подкрепят. С ваша помощ KINETIK Automotive има бъдеще за ново начало!

 • от Kinetik
  13 Юли 2021 11:30
  Вече бяха инсталирани и трите гаражни врати, с което работата по екстериора на новата сграда официално завърши. Също така през изминалата седмица, средствата събрани с помощта на дарителската кампанията, достигнаха сумата от 100 000 лева! За голяма радост все повече хора разбират за инициативата, вследствие на което през изминалите дни отчетохме засилен интерес и осезаем ръст на даренията. В тази връзка решихме да удължим срока с още един месец, увеличавайки шанса за събиране на първоначално поставената цел от 185 000 лева. Благодарим на всички, които вече откликнаха и очакваме в най-скоро време да се включим с още добри новини!
 • от Kinetik
  30 Юни 2021 11:00
  Първите 3D принтери са вече при нас! Този път решихме да заложим на машини от Creality, тъй като са бюджетна платформа, позволяваща почти неограничени подобрения. За момента разполагаме с общо 7 принтера, като 6 от тях използват FDM (Fused Deposition Modeling) технология, а един изпозлва LCD Resin технология. Следва сглобяване, тестване и ъпгрейди, за които ще научите съвсем скоро!
 • от Kinetik
  18 Юни 2021 09:30
  Седмица след старта на дарителската кампания, успяхме да съберем близо 90 000лв. с ваша помощ! Благодарим на всички, които ни подкрепят и следят развитието на проекта. Работата по възстановяването на сградата върви с пълна сила и скоро очакваме поставянето на трите гаражни врати. Предстои ни и закупуване на малка част от оборудването и се надяваме да достигнем до следващата ни цел съвсем скоро!
 • от Kinetik
  10 Юни 2021 10:30
  Много скоро след официалния старт на дарителската кампания сме щастливи да споделим и първият си ъпдейт. Благодарение на помощта на нашите най-близки приятели, екипът ни успя да събере малко над 55 хил. лв. Сумата ще бъде достатъчна, за да покрием разходите по възстановяването на новия развоен център и работата по сградата дори вече започна. Ще споделяме новини, свързани с развитието на кампанията и се надяваме много скоро да имаме възможността да ви споделим следващата добра новина!
 • от Kinetik
  10 Юни 2021 10:00
  Присъедини се към нашата Facebook група, за да следиш развитието по проекта, комуникираш с екипа на Kinetik и останалите дарители. Присъедини се сега!

Разбивка на бюджета

55,000 лв.

Изграждане на нов развоен център70,000 лв.

Оборудване на развоен център на стойност 15 хил. при достигане на общо 70 хил. лв.

150,000 лв.

Закупуване на производствена техника на стойност 80 хил. лв при достигане на общо 150 хил. лв.

170,000 лв.

Закупуване на мултимедийна и компютърна техника на стойност 20 хил. лв. при достигане на общо 170 хил. лв.

185,000 лв.

Закупуване на консумативи на стойност 15 хил. лв. при достигане на общо 185 хил. лв.

Компаниите, които ни подкрепиха

Въпроси и отговори

Какво ви е необходимо, за да започнете работа по проектите отново?

Освен нова сграда, която в момента е в процес на строителство, са ни необходими производствена и развойна техника и оборудване (компютри, 3D принтер и скенер, ЦПУ фреза и др.)

Колко време ще отнеме, за да започнете да работите както преди?

С ваша помощ се надяваме да се върнем с пълна сила след около 3-4 месеца. Това означава да сме възстановили базата си и необходимия набор от производствена и развойна техника.

Имахте ли застраховка, която да покрие щетите?

Да, но сградата, която бяхме наели нямаше, а сумата по възстановяването и трябва да бъде поета от нас. Голяма част от оборудването беше застраховано, но поради застрахователната методология за овехтяване и липсата на експертна оценка за реалната им стойност, сумата, която ще бъде изплатена е крайно недостатъчна.

Кое е най-ценното, изгоряло в пожара?

Това със сигурност е нашият пионерен продукт - електромобилът Kinetik 07. По-важното обаче е, че амбицията и страстта ни останаха с нас!

Какви са плановете ви, след като възстановите работата си?

Основният ни фокус преди инцидента беше върху разработването на нашият електрически картинг - проект, който провокира огромен интерес у нас и в чужбина. Нашата цел е да продължим развитието му при първа възможност.

Как мога да направя дарение?

Можеш да подкрепиш екипа ни, като направиш дарение чрез онлайн системата за разплащания с дебитна или кредитна карта, по банков път, a също така и в криптовалута. Ако желаеш да предоставиш дарение под формата на техника и оборудване, можеш да се свържеш с нас на: [email protected]

Нашият екип

Част от нас избрахме да заменим работните си места в чужбина, в компании като Tesla, Mercedes и Magna, за възможност да развиваме мечтите си в България. За нас подобен шанс означава много, тъй като не сме вярвали, че проекти на толкова високо ниво могат да бъдат развивани в родината ни. Някои наши чуждестранни колеги и партньори оцениха хъса и всеотдайността ни и избраха да заживеят във Варна и да станат част от семейството на Кинетик.

Направи дарение по банков път

IBAN BGN: BG08STSA93000025424131

IBAN EUR: BG78STSA93000027594798

SWIFT: STSABGSF  Банка ДСК

Титуляр: Kinetik Automotive Ltd.

Свържете се с нас: [email protected]

Телефон: +359 886 787 507